נזקי שריפה על רקע לאומני
הרבה אנשים המבוטחים בביטוח מבנה ותכולה (רכוש) פנו ישר לחברות הביטוח לאחר שסבלו מנזקי שריפה. אך אלו, אשר לא ממהרות לשלם, הצהירו בפני הלקוחות שמדובר באירוע על רקע לאומני – ולכן מקרה זה לא מכוסה בפוליסה והמדינה היא הגוף שצריך לשלם פיצויים. חברות אחרות הסכימו לתת פיצוי על הנזק שמעבר לסכום הפיצוי של הקרן לפיצויים.
המדינה אכן נותנת פיצוי בנזקי מלחמה ופגיעות על רקע לאומני, אך זאת לפי טבלה מוגדרת מראש ובעלת תקרת פיצוי נמוכה יחסית. כפי שניתן לראות בטבלה המצורפת – ישנה אף אופציה להרחבת הפיצוי מהמדינה וזאת ע"י קניית ביטוח מהמדינה בעלות של 0.3% משווי הרכוש שברשותכם אשר מעל לתקרת שווי הפיצוי בחוק.
לדוגמה: אדם גר לבד בדירה וברשותו ריהוט בשווי 50,000 ש"ח אשר נשרף כליל, תקרת הפיצוי של קרן הפיצויים לגבי ריהוט ליחיד הינו 21,190 ש"ח. ישנה אפשרות לבטח בטרם עת את הריהוט בשווי 28,810 ש"ח הנותרים (שמעל גובה הפיצוי הרגיל) בעלות של 86.43 ש"ח לשנה (0.3%). ביטוח זה הינו על נזקי מלחמה/רקע לאומני בלבד.
מה כדאי לעשות במקרה של נזקי שריפה על רקע לאומני
בכל מקרה, גם בהתנהלות מול המדינה (קרן הפיצויים) וגם בהתנהלות מול חברות הביטוח השונות מומלץ לקחת שמאי רכוש פרטי (ידוע גם בשם שמאי כללי/אלמנטרי) אשר יעריך לכם את הנזק בבדיקה מקיפה ויעמוד לצידכם מול הצד השני שעלול להעדיף לשלם כמה שפחות אם בכלל.
מידע חשוב נוסף
כדי ללמוד עוד על מושגי היסוד שאתם חייבים להכיר – קראו את המילון לנדלניסט המתחיל: